コーヒー豆をカフェインレスにする方法があるそうです。
There seems to be a method to change coffee beans into non-caffeine.
1、生豆を湯に漬けます。
I soak the straight coffee beans in hot water.
このとき、カフェイン以外の旨味成分も湯に溶け出します。
Then, the taste ingredient except the caffeine flows out in hot water, too.
2、豆をお湯から取り出して、捨てます。
I take out beans from hot water and abandon them.
残った湯を活性炭でろ過してカフェインを取り除きます。
I filter hot water with an active carbon and remove caffeine.
3、湯の中に新しい生豆を漬けます。
I soak the new straight beans in hot water.
このとき既に旨味成分は湯に溶け出しています。
The taste ingredient had already flowed out in hot water.
したがって、旨味成分は新しい豆から溶け出しません。
Therefore the taste ingredient does not flow out of the new beans.
カフェインのみが溶け出します。
Only caffeine flows out of them.
4、豆をお湯から取り出し、乾燥します。
I take out beans from hot water and dry them.
その後、焙煎します。
I roast them afterwards.
ぜひ一度お試しください。
Please try it once by all means.
2009年10月13日火曜日
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